Koiriemme sukupuu

Koiriemme polveutuminen näkyy tästä kaaviosta. Kasvatamme snautsereita jo viidennessä sukupolvessa.

Mihalasta omaan kenneliin

Sain jo lapsuuden kodissani tuntumaa koiriin, viimeisimpänä kettuterrieri Panu. Kun muutin oman perheeni kanssa kaupungista maalle omakotitaloon oli selvää, että meille tulisi koira.
Ensimmäinen oma koiramme oli irlanninsusikoira Anna, joka tuli meille vuonna 1980. Reilun vuoden kuluttua hankimme Annalle kaveriksi samanrotuisen Carrin. Upea, uljas ja hyväluonteinen rotu, mutta valitettavan lyhytikäinen. Saimme sentään pitää Annan ja Carrin lähes kymmenvuotiaiksi, mistä olemme kiitollisia.
Hevostalleilta löytyivät sitten snautseri. Valpas, energinen ja hyvin niin hevosten kuin ihmistenkin kanssa toimeen tuleva, oiva hiirenpyydystäjä. Menimme tutustumaan rotuun tarkemmin Mihan kenneliin, Mihalaan. Jouduimme Saimin tiukkaan ristikuulusteluun ja sen läpäistyämme meille tulivat vuonna 1996 ensimmäiset snautserit Patu ja Pipu.
Kaksi vuotta myöhemmin meille tuli samasta kennelistä Mihan Zauke, jonka myötä puri myös näyttelykärpänen. Snautserit ovatkin sen jälkeen täyttäneet vapaa-aikamme hyvin tarkkaan.
Pieni kolo jäi vielä puutarhanhoidolle. Kiitos kasvattajien, Saimin ja Ahdin, rodun tuntemus on karttunut vuosi vuodelta ja opiskelua tämä on varmasti läpi elämän.
Kotilaumamme

Mihan Margoster 31139/08 ”Mandy”, FIN, EE MVA

Mihan Ainut 12567/11 ”Ainu”

Perheen pienimmäinen, kääpiösnautseri Pinja, joka on ottanut kaikki kennelin pentueet aina tarkkaan varjeluunsa.

Mihan Mini-Pioni 20927/07 

Tallgårdan Diadem FI28507/15, FI MVA, ”Demi”